logo stichting Vrienden van de Sahel
logo stichting Vrienden van de Sahel

Gerealiseerd project

foto
 Renovatie 

 van 

 waterputten 

project
renovatie van waterputten inclusief installatie pomp

locatie
Deri, Roumdé, Sarendemba, Senio Leki (N´Gouma, Diaptody, Mopti)

partner
AMAS

status
gerealiseerd

realisatie-datum
2017

budget/kosten
39.620,50 euro

omschrijving
Nog vóór de oprichting van onze stichting heeft Coks Witters als lid van de ACWW (Association Country Women of the World) een aantal waterputten kunnen bekostigen met hulp van o.a. provincie Gelderland en de Rabobank Foundation. Uitvoering gebeurde toendertijd al onder leiding van onze partner AMAS. Na 25 jaar intensief gebruik en gebrekkig onderhoud sinds de crisis van 2012 zijn er een hoop in erbarmelijke staat.

AMAS heeft die in kaart gebracht en plannen ontwikkeld om ze in elk geval in vier dorpen te herstellen. Daarmee kunnen groentetuinen weer worden bewaterd, scholen van drinkwater worden voorzien, toiletten aangesloten, gelegenheden gecreërd om kleding te wassen en drinkplaatsen voor dieren worden geschapen. In wezen is het een ´simpel´ project met gegarandeerd resultaat; een kans om niet te laten liggen.

update
AMAS heeft vier waterputten gerenoveerd en er één opnieuw geslagen. De putten zijn afgesloten t.b.v. hygiëne en voorzien van een waterpomp. Er is onderricht gegeven hoe de putten schoon en in orde te houden.

Bedoeling is om meer door ´ons´ geslagen putten te repareren. Daarmee kunnen dan zo´n 23.000 bewoners weer vooruit met groentetuinen en drinkwatervoorziening. Ook de schoolkantines kunnen dan weer opgezet worden, zodat kinderen uit afgelegen dorpen die lange afstanden moeten lopen een maaltijd op school krijgen, een goede reden om naar de les te komen!

Met deze 5 putten zijn de mensen in Mali al zeer geholpen, mede dankzij uw bijdrage.

Anitjé!

(Bambara voor ´Dankuwel´)


Waterput Horora

Inspectie van de oude put in Horora.


Waterput Deri

In Deri wordt de diepte van een put gemeten.


Waterput Deri

Een nieuwe put in Deri, afgesloten met waterpomp.


Waterput Senio Leki

Klaar? In Mali laat je dat weten! Met een bord.       directe hulp eenvoudig beter

directe hulp 
eenvoudig betergerealiseerde projecten van de afgelopen jaren


terug naar boven